De boekenkast op maat

BOB meet, maakt en monteert

sinds 1966

De boekenkast op maat

Een boekenkast op maat is een wens van veel boekenliefhebbers. Kasten van BOB heeft er velen gemaakt en gemonteerd. Groot en klein, van diverse materialen en in diverse ruimtes. Een echtpaar op leeftijd was van een klein dorp naar de hoofdstad van Friesland, Leeuwarden, verhuisd. Ze zijn fervente boekenlezers en hadden een hele verzameling boeken. Ondanks dat ze kleiner gingen wonen moest de boekencollectie wel mee verhuizen. De adviseur van Kasten van BOB is komen kijken op de plek waar de boekenkast op maat moest komen. Het gesprek ging over de afmetingen maar ook over de vlakverdeling. En of er onder de boekenkast dichte kastjes met draaideurtjes moesten komen. Een “willekeurige” vlakverdeling? Dat begrepen ze niet zo goed dus dat moesten we even uitleggen. Met een willekeurige vlakverdeling bedoelen we dat een ontwerp niet regelmatig van vorm is. Er komen dan ook vakken in voor mooie objecten wat een mooi ruimtelijk effect creëert.

Een boekenkast op maat in de woonkamer was ook een wens omdat ze dan naar de eigen collectie konden kijken vanuit de “luie” stoel. Maar stiekem ook om een beetje mee te pronken. Naast het lezen van boeken was er nog een hobby. Namelijk het luisteren naar klassieke muziek. Daarom vroegen zij of Kasten van BOB daar ook een oplossing voor had?  We konden ze vertellen dat de boekenkast op maat ook vaak gebruikt wordt om de muziekinstallatie in te zetten. Daarnaast draaiden ze nog vaak grammofoonplaten, met een bak erin voor de collectie LP’s, natuurlijk weet Kasten van BOB hier wel raad mee.

En toen kwam de laatste vraag van dit vriendelijke echtpaar of er ook een ruimte onderin gemaakt kon worden voor wat flessen wijn. Dus uiteindelijk werd het voor 80% een kast op maat gevuld met boeken en voor de overige 20% met de muziekinstallatie, platen en wat flessen wijn.

Een boekenkast op maat van BOB is als een persoonlijke etalage. Tijdens het gesprek met onze opdrachtgevers kwam ook aan de orde dat je vaak kunt aflezen aan de hand van de collectie wat de persoonlijkheid van de bewoners is. Onze adviseur gaf ze zelfs een tip over een website genaamd www.deboekenkastvan.nl. Op deze website staan de boekenverzamelingen van bekende Nederlanders.

Onze adviseur stelde niet alleen vragen over de indeling van de boekenkast op maat maar ook wat het budget was. Ook heel belangrijk natuurlijk want een boekenkast op maat kun je zo duur maken als je maar wilt. Na wat nadenken en enig overleg onderling kregen we het budget te horen. Zeer plezierig voor ons maar voor het echtpaar ook. Want nu konden we echt een advies en ontwerp op maat maken en een offerte opmaken. Zo gezegd, zo gedaan. Het echtpaar kwam vervolgens bij Kasten van BOB in de showroom om het ontwerp te bespreken. Kopje koffie erbij en we lieten het ontwerp op een groot scherm zien. Altijd mooi maar voor ons ook wat spannend om de verraste gezichten te zien  Want ze waren verguld met de digitale vertaalslag die we gemaakt hadden van hun boekenkast op maat. Gezamenlijk namen we het ontwerp door en daar waar gewenst konden we vrij rap de wijzigingen digitaal doorvoeren. Ook hebben we met het echtpaar de technische aspecten zoals de materiaalkeuzes, ophangsystemen en verbindingen besproken. Sommige wensen zoals lange planken konden we helaas niet doorvoeren vanwege de kans op doorbuigen door het gewicht van de boeken. Bij Kasten van BOB kijken we namelijk verder dan alleen de wens van klanten, maar kijken wij realistisch naar het beoogde doel en de duurzaamheid.

Een goede vraag van het echtpaar ging over de materiaalsoort. Regelmatig maken we een boekenkast gemaakt van MDF (medium density fibreboard). Maar in hun geval werd het een iets duurdere oplossing. Namelijk plaatmateriaal met een laag van kunstfineer. Vaak niet van echt hout  te onderscheiden.

En passend bij de verdere inrichting van het appartement van het echtpaar. Want dat hadden we ook nog besproken. Welke kleur moest de kast hebben om bij de omgeving te passen. Hiervoor had onze adviseur van Kasten van BOB ook nog overleg gehad met de door het echtpaar ingehuurde interieurontwerpster.

Maar… Praatjes vullen geen gaatjes! Want het echtpaar was ook wat bezorgd over de montage van de boekenkast. Maar ook daarover konden we ze geruststellen. Kasten van BOB heeft ook vakmensen van BOB in dienst die de montage vlekkeloos uitvoeren. Daardoor is het vanaf de planning tot en met het brengen van de materialen, de montage en de opruiming na oplevering in goede handen bij Kasten van BOB.

Al met al een mooie opdracht en montage van een boekenkast op maat van BOB! Met het echtpaar hebben we nog steeds contact want ze waren zo tevreden dat we later ook de kledingkast op maat hebben mogen ontwerpen, maken en monteren.

Waar wij mee samenwerken

Dealer van InQuino
Dealer van Raffito
Dealer van BOBLINER
Dealer van Nelson
Dealer van Elfa
Dealer van Kastaccessoires.nl
Showroom

Noordvliet 181
8921 GE Leeuwarden

Contact

058 - 212 09 72

info@kastenvanbob.nl

U kunt parkeren naast en achter de showroom. Plaats wel uw parkeerkaart achter de voorruit.

De showroom is geopend van:

Dinsdag t/m donderdag van 13 uur tot 17 uur

Vrijdag van 9 uur tot 17 uur

Zaterdag van 9 uur tot 15 uur

Buiten deze openingstijden en in de avonduren alleen op afspraak.

Neem contact met ons op

  Kast op maat laten maken in Friesland door Kasten van BOB in Leeuwarden
  Informatie

  Algemene Voorwaarden

  BOB's garantieplan

  Leveringsvoorwaarden

  Privacy statement

  KVK: 548 78 438

  Contact

  Noordvliet 181

  8921 GE Leeuwarden

  Meer weten? Bel ons op 058 - 212 09 72